Bruidstaart proeverij

Zijn jullie bezig met het plannen van een bruiloft? Of ben jij alleen nog maar aan het dromen van jouw bruiloft? Wij kunnen ons voorstellen dat het fantaseren en plannen misschien wel het allerleukste is! Je leeft toe naar een dag waarin het gaat over de onvoorwaardelijke liefde die jij met je partner deelt. De voorpret, de fantasieën, de creativiteit die je helemaal zijn gang kan laten gaan. Deze dag wordt natuurlijk de mooiste dag uit jullie leven en een start van een heel nieuw hoofdstuk. En op deze dag wil je dat alles verloopt zoals je van tevoren hebt bedacht. Daarom is een goede voorbereiding erg belangrijk en bij een goede voorbereiding, hoort ook een bruidstaart proeverij om tot de perfecte bruidstaart te komen!

Welke smaak kies je?

Het proeven van de bruidstaart is niet alleen superlekker, het is ook een echt uitje. Samen met je aanstaande of goede vriend of vriendin ga je genieten van proeftaartjes of een proeverij, totdat jullie de perfecte smaak gevonden hebben. Vorige week kwam Sharon samen met haar zus en moeder bij Dubbel Zoet langs voor een uitgebreide proeverij. Hun bruidsfotograaf Corina Bouweriks kwam langs en maakte een mooie rapportage van de proeverij. Wil je nu al de foto’s van het eindresultaat zien? Deze kun je hier bekijken!

Waar begin je?

Als je bruidstaarten gaat proeven is het voor ons handig om wat informatie te hebben waar we rekening mee kunnen houden. Je hoeft niet exact te weten wat je precies wil, maar een grove inschatting is fijn. Heb je al een idee wat je mooi vindt? Welke smaken vind je lekker? In welk seizoen ga je trouwen en wil je bepaalde seizoen producten in de taart verwerkt hebben? Met deze informatie kunnen wij de smaken en ingrediënten voor de proeverij samenstellen.

Sharon gaf van tevoren ook haar wensen door. Ze houdt van chocolade (wij geven haar daarin geen ongelijk!) en ze wilde frisse smaken zoals frambozen en mango. Met deze ideeën gingen we aan de slag.

Voor een bruidstaart raden we altijd aan om te kiezen voor een cake, een crème en een vulling. In onze webshop vind je per taart alle smaken waar je bij Dubbel Zoet uit kunt kiezen. Heb je een smaak-voorkeur die hier niet tussen staat? Dan denken we graag met je mee in mogelijkheden.

Optie 1: Proeftaartjes laten maken

Er zijn verschillende manieren waarop je de bruidstaart kunt proeven. Sommige stellen kiezen ervoor om een of meerdere kleine proeftaartjes te laten maken. Dit is een mini-versie van de uiteindelijke bruidstaart. Hierbij is het wel belangrijk om te beseffen dat je niet onbeperkt kunt proeven. Hier kun je voor kiezen als je van tevoren al weet welke smaken je lekker vindt.

Optie 2: Een proef-box bij je thuis

Je kunt er ook voor kiezen om van tevoren meerdere smaken door te geven die je graag gecombineerd wilt proeven. Wij stellen dan een pakket samen, die je kunt ophalen. Zo kun je op je eigen gemak en in je eigen omgeving de beste smaakcombinatie proeven. Hierbij is het handig om voor de cake, crème en vulling ongeveer 4 smaken door te geven. Je kunt dan mixen en matchen tot de meest ideale samenstelling!

Optie 3: Een proeverij op locatie

Sharon koos ervoor om op locatie te komen proeven. Onder het genot van bubbels konden ze alle combinaties maken die zij lekker vonden. Wij zorgen er bij een proeverij voor dat het echt een uitje is waarin we ruim de tijd nemen om tot de beste smaakcombinatie te komen. Hierbij leggen we uit wat de verschillende soorten bereidingen zijn, welke smaakcombinaties wij adviseren en kunnen we uitgebreid op zoek gaan naar een look & feel die past bij jullie grote dag! Op het invul-formulier wat voor jullie klaar ligt, kun je alle wensen, smaken en kleuren aangeven, en aan de hand van die input maken wij uiteindelijk de bruidstaart.

Wij maakte voor deze bruidstaart proeverij een Red Velvetcake, een chocolade- en vanille cake, een chocolade- en vanille biscuit en een spongecake. Qua crème kozen we ervoor om een frambozen crème te maken, meringue schuim, banketbakkersroom, witte- en pure chocolade botercrème en een cream cheese frosting, Voor de vulling kozen we ervoor om meerdere soorten jam neer te zetten, nutella, oreo, bastogne-koeken en meerdere vruchten, waaronder frambozen, bramen en mango.

Sharon vond het erg lastig om te kiezen. Dus toen ze weg ging twijfelde ze nog over twee opties: Een red velvet cake met cream cheese frosting en framboos, óf de vanille cake met banketbakkersroom, mango, bramen en Bastogne. Ze ging naar huis met een doosje vol lekkers, waarin we beide smaken hebben toegevoegd, zodat ze thuis nóg een keer kon proeven om haar definitieve keuze te maken. Uiteindelijk heeft ze een prachtige bruiloft gehad, mét prachtige bruidstaart. Het eindresultaat vind je in deze blog.

Bruidstaart bestellen

Wil jij ook dat wij voor jullie een  bruidstaart maken? Neem contact op via het contactformulier of mail naar info@dubbelzoet.com. En wie weet genieten jullie binnenkort ook van een heerlijke proeverij voor jullie grote dag.

Heb je vragen over dit recept of wil je jouw ervaringen delen? We horen graag van je! Samen kunnen we van bakken een nog groter plezier maken. Dus heb je genoten of heb je een vraag? Laat het ons vooral weten!

Veel bakplezier en geniet met volle teugen!

Liefs,
Terry & Yara

Deel het recept