Bruidstaart proeverij

Ben jij bezig met het plannen van een bruiloft? Of ben jij alleen nog maar aan het dromen van jouw bruiloft? Ik kan mij voorstellen dat het fantaseren en plannen misschien wel het allerleukste is! Je leeft toe naar een dag waarin het gaat over de onvoorwaardelijke liefde die jij met je partner deelt. De voorpret, de fantasieën, de creativiteit die je helemaal zijn gang kan laten gaan. Deze dag wordt natuurlijk de mooiste dag uit jullie leven en een start van een heel nieuw hoofdstuk. En op deze dag wil je dat alles verloopt zoals je van tevoren hebt bedacht. Daarom is een goede voorbereiding erg belangrijk en bij een goede voorbereiding, hoort ook het proeven van de bruidstaart.

Het proeven van de bruidstaart is niet alleen superlekker, het is ook een echt uitje. Samen met je aanstaande of goede vriend of vriendin ga je genieten van proeftaartjes of een proeverij, totdat jullie de perfecte smaak gevonden hebben. Vorige week kwam Sharon samen met haar zus en moeder bij Home of a Foodie langs voor een uitgebreide proeverij. Hun bruidsfotograaf Corina Bouweriks kwam langs en maakte een mooie rapportage van de proeverij. Wil je nu al de foto’s van het eindresultaat zien? Deze kun je hier bekijken!

Waar begin je?

Als je bruidstaarten gaat proeven is het voor mij handig om wat informatie te hebben waar ik rekening mee kan houden. Je hoeft niet exact te weten wat je precies wil, maar een grove inschatting is fijn. Heb je al een idee wat je mooi vindt? Welke smaken vind je lekker? In welk seizoen ga je trouwen en wil je bepaalde seizoen producten in de taart verwerkt hebben? Met deze informatie kan ik de smaken en ingrediënten voor de proeverij samenstellen.

Sharon gaf van tevoren ook haar wensen door. Ze houdt van chocolade (ik geef haar daarin geen ongelijk!) en ze wilde wat frisse smaken zoals frambozen en mango. Met deze ideeën ging ik aan de slag.

Voor een bruidstaart raad ik altijd aan om te kiezen voor een cake, een crème en een vulling. In mijn webshop vind je per taart alle smaken waar je bij Home of a Foodie uit kunt kiezen. Heb je een smaak-voorkeur die hier niet tussen staat? Dan denk ik graag met je mee in mogelijkheden.

Optie 1: Proeftaartjes laten maken

Er zijn verschillende manieren waarop je de bruidstaart kan proeven. Sommige stellen kiezen ervoor om een of meerdere kleine proeftaartjes te laten maken. Dit is een mini-versie van de uiteindelijke bruidstaart. Hierbij is het wel belangrijk om te beseffen dat je niet onbeperkt kunt proeven. Hier kun je voor kiezen als je van tevoren al weet welke smaken je lekker vindt.

Optie 2: Een proef-box bij je thuis

Je kunt er ook voor kiezen om van tevoren meerdere smaken door te geven die je graag gecombineerd wilt proeven. Ik stel dan een pakket samen, die ik bij jou thuis langs breng. Zo kun je op je eigen gemak en in je eigen omgeving de beste smaakcombinatie proeven. Hierbij is het handig om voor de cake, crème en vulling ongeveer 4 smaken door te geven. Je kunt dan mixen en matchen tot de meest ideale samenstelling!

Optie 3: Een proeverij op locatie

Sharon koos ervoor om op locatie te komen proeven. Onder het genot van bubbels konden ze alle combinaties maken die zij lekker vonden. Ik zorg er bij een proeverij voor dat het echt een uitje is waarin we ruim de tijd nemen om tot de beste smaakcombinatie te komen. Hierbij leg ik uit wat de verschillende soorten bereidingen zijn, welke smaakcombinaties ik adviseer en kunnen we uitgebreid op zoek gaan naar een look&feel die past bij jullie grote dag! Op het invul-formulier wat voor jullie klaar ligt, kun je alle wensen, smaken en kleuren aangeven, en aan de hand van die input maak ik uiteindelijk de bruidstaart.

Ik maakte voor deze proeverij een Red Velvetcake, een chocolade- en vanille cake, een chocolade- en vanille biscuit en een spongecake. Qua crème koos ik ervoor om een frambozen crème te maken, meringue schuim, banketbakkersroom, witte- en pure chocolade botercrème en een cream cheese frosting, Voor de vulling waren koos ik ervoor om meerdere soorten jam neer te zetten, nutella, oreo, bastogne-koeken en meerdere vruchten, waaronder frambozen, bramen en mango.

Sharon vond het erg lastig om te kiezen. Dus toen ze weg ging twijfelde ze nog over twee opties: Een red velvet cake met cream cheese frosting en framboos, óf de vanille cake met banketbakkersroom, mango, bramen en bastogne. Ze ging dus naar huis met een doosje vol lekkers, waarin ik beide smaken heb toegevoegd, zodat ze thuis nóg een keer kon proeven om haar definitieve keuze te maken. Uiteindelijk heeft ze een prachtige bruiloft gehad, mét prachtige bruidstaart. Het eindresultaat vind je in dit blog.

Wil jij ook jouw bruidstaart komen proeven?

Ga jij trouwen en wil jij ook een proeverij boeken om tot de beste smaakcombinatie te komen? Je kunt contact opnemen via het contactformulier of mailen naar yara@homeofafoodie.com. En wie weet geniet jij binnenkort ook van een heerlijke proeverij voor jullie grote dag.

Liefs,
Yara

Heb je het recept gemaakt? Let us know. Deel jouw foto op Instagram en tag @dubbel_zoet. Dat vinden we leuk! Veel bakplezier en geniet met volle teugen!

Liefs,
Terry & Yara

Ben je benieuwd naar ons verhaal?