Chocoladefudge met amandelen

Ze doen ons denken aan Snickers, maar dan in een gezond jasje. De pure chocolade aan de buitenkant geeft deze chocoladefudge met amandelen een lekkere bite, en de binnenkant is heerlijk zacht en chewy. Deze chocolaatjes zijn echt onweerstaanbaar. Ze zijn super makkelijk te maken en verslavend lekker.

Onze liefde voor fudge

Onze liefde voor fudge is ontstaan in Amerika. Op elke hoek van de straat vind je fudge winkels met alle soorten, smaken en maten. Dat was voor ons echt een feestje! Echter is veel fudge gemaakt met gecondenseerde melk. Dit is heel hoog in vetten en suikers, waardoor we daar nu altijd voor uitkijken. Daarom varieren we graag met een gezond alternatief. Op onze website vind je al een aantal recepten van fudge terug. De gezonde chocoladefudge met een bodem van amandelen en cacaopoeder is altijd een hit, maar ben je toe aan verfrissing? Dan is de ice cream fudge ook een heel goed idee. En omdat we er geen genoeg van krijgen, voegen we vandaag weer een topper toe aan dat lijstje.

Dit recept ontstond nadat we al onze favoriete producten samenvoegde: Pure chocolade, pindakaas en amandelen. Dat móest een heerlijk eindresultaat geven. En dat klopte inderdaad! Als je eenmaal begint, kun je niet meer stoppen met eten. We vulde de fudge met amandelen, maar de keuze is reuze. Wat denk je bijvoorbeeld van fudge met walnoten? Of kies voor fris en maak ze met frambozen!

Makkelijk en snel

Wist jij dat zelf fudge maken heel erg makkelijk is? Je voegt de 4 ingrediënten samen, en door de pindakaas krijg je een heerlijke chewy structuur. Dit recept kán gewoon niet mis gaan! Teveel fudge maken bestaat niet, maar heb je toch een stukje over? Deze kun je heel goed in de vriezer bewaren waardoor je altijd een lekkere snack in handbereik hebt.

  • 100 gram pure chocolade * + extra voor de decoratie
  • 90 gram 100% pindakaas
  • 15 gram honing
  • 10 gram cacaopoeder
  • Amandelen naar smaak

* Als je plantaardige pure chocolade gebruikt, is de fudge ook vegan!

  • Smelt de pure chocolade au bain marie.
  • Meng de chocolade met de pindakaas, honing en cacaopoeder tot een mooi glad mengsel.
  • Hak de amandelen grof en verdeel gelijkmatig over de vormpjes.
  • Voeg het mengsel in de siliconen bakvorm en laat ze minimaal 2 uur in de koelkast hard worden.
  • Decoreer de fudge eventueel met een drizzle van pure chocolade. Dit doe je door pure chocolade au bain marie te smelten en drizzle de gesmolten chocolade met een lepel over de fudge.

Eén stukje van deze chocoladefudge met amandelen (1/2) bevat de volgende macro’s:

81 calorieën
5,1 koolhydraten
5,5 vetten
2,2 eiwitten

Heb je het recept gemaakt? We zijn heel benieuwd hoe je hem vond. Veel bakplezier en geniet met volle teugen!

Liefs,
Terry & Yara

Deel het recept