Makkelijke en gezonde chocolade bonbons

Gezonde bonbons klinken als een perfecte traktatie, nietwaar? Deze bliss balls maken deze droom werkelijkheid! Want hoewel je chocolaatjes kunt kopen in de supermarkt, is het zelf maken van gezonde chocolade bonbons niet alleen veel smakelijker, het stelt je ook in staat om af te vallen zonder het gevoel te hebben dat je aan een streng dieet vastzit.

Rollen maar!

Je hebt ze waarschijnlijk al voorbij zien komen, maar op onze website vind je al verschillende recepten voor deze heerlijke en gezonde snack. Zo maakte we al eens traditionele bliss balls met een laagje cacaopoeder en we maakte al eens een crunchy variant met gehakte hazelnoot. Dit recept met een laagje pure chocolade voegt een nieuwe dimensie toe aan de collectie!

Deze snackballetjes zijn als chocoladehapjes uit de hemel. Ze zijn super eenvoudig te maken omdat je slechts 5 ingrediënten nodig hebt, en je hebt geen oven nodig. De gezonde chocolade bonbons bestaan uit heerlijk zoete dadels, verrijkt met cashewnoten en cacaopoeder. Om ze extra smaak te geven, hebben we de stroopvervanger van Steviala gebruikt, maar je kunt ook kiezen voor ahornsiroop of esdoornsiroop. Terwijl de meeste bliss balls worden gerold in cacaopoeder, kozen wij ervoor om ze af te werken met een laagje pure chocolade en te versieren met een chocoladedragee voor een feestelijke touch. Maar laat je creativiteit de vrije loop en versier ze zoals je zelf wilt!

Glutenvrij, Suikervrij en Vegan

Deze snack is niet alleen glutenvrij, maar als je ervoor kiest om de laag pure chocolade weg te laten, zijn de bliss balls ook suikervrij en vegan. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en serveer deze heerlijke chocolaatjes bij de koffie!

* Heb je geen Sweet & Gold van Steviala? Je kunt dit ook vervangen door maple syrup, ahorn siroop of honing.

  • Mix de dadels, samen met de cashewnoten, cacaopoeder en stroopvervanger in de keukenmachine. Zorg dat er geen grote en grove stukjes meer in zitten. Er ontstaat een plakkerig mengsel. Is het mengsel te droog? Dan kun je 1 à 2 eetlepels water toevoegen.
  • Let op: Gebruik je een blender? Dit moet wel een krachtige zijn, om de dadels fijn te krijgen. Anders kan je blender wellicht overlijden, en dat willen we niet! 🥺
  • Draai ongeveer 20 balletjes à 15 gram per stuk met de palm van je hand. Zorg ervoor dat je handen nat zijn als je de balletjes gaat draaien en let er op dat de balletjes allemaal ongeveer even groot zijn.
  • Smelt de pure chocolade au bain marie.
  • We hebben de helft van de balletjes helemaal in de chocolade gerold, en de andere helft alleen gedecoreerd met chocolade drizzle.
  • Voor de drizzle, doe je de gesmolten chocolade in een boterhamzakje of een spuitzak, en knip een heel klein puntje van het hoekje af. Hiermee kun je de gezonde bonbons decoreren zoals je zelf wilt!
  • Om de balletjes helemaal rond te laten uitharden zonder vlakke onderkant, heb ik ze op satéprikkers vast geprikt en in piepschuim geplaatst. Je kunt ook een lege eierdoos vullen met proppen papier, en daar de satéprikkers op plaatsen.
  • Laat de gezonde snack balletjes daarna 2 uur hard worden in de koelkast.

Eén chocolade bliss ball bevat:

75 calorieën
7,9 koolhydraten 
4,3 vetten
3,6 eiwitten

Heb je vragen over dit recept of wil je jouw ervaringen delen? We horen graag van je! Samen kunnen we van bakken een nog groter plezier maken. Dus heb je genoten of heb je een vraag? Laat het ons vooral weten!

Veel bakplezier en geniet met volle teugen!

Liefs,
Terry & Yara

Deel het recept