Crunchy bliss balls met hazelnoot

Afgelopen maand dook ik de keuken in om verschillende soorten bliss balls te maken. Bliss balls zijn ideale zoete, verantwoorde en guilt-free snack-balletjes. De balletjes hebben altijd een basis van dadels en havermout, en je maakt ze letterlijk in een handomdraai. Dit recept is mijn absolute favoriet, omdat de crunchy bliss balls met hazelnoten zijn gemaakt. En hazelnoten zijn zo een fijne smaakmaker!

..

Gezonde bonbons

Ze hebben iets weg van bonbons. De smaak varieert enorm doordat je kunt wisselen van ingrediënten die je met de dadels mengt. Als je er voor zorgt dat je altijd een paar gezonde Bliss balls in de koelkast hebt staan, heb je een healthy snack voor het stillen van je lekkere trek.

Ik deelde laatst al dadelballetjes met cahsewnoten en cacao-poeder. En de variant die ik vandaag met jullie deel is een heerlijke crunchy en eiwitrijk snack balletje met hazelnoot en vanille eiwitpoeder. Door de gehakte en geroosterde hazelnoot-stukjes, wordt de smaak nog wat zoeter. Ze zijn werkelijk heerlijk!

..

Ingrediënten voor Crunchy bliss balls met hazelnoot:

  • 165 gram (ongeveer 20 stuks) gedroogde dadels zonder pit
  • 20 gram havermout*
  • 25 gram eiwitpoeder vanille van Live Puri
  • 30 gram hazelnoten, gehakt en geroosterd

* Eet je geen gluten? Let er dan bij de bakpoeder op dat je een glutenvrije variant koopt. Sommige havermout kan besmet zijn met tarwe.

..

Benodigdheden:

  • Blender of keukenmixer

..

Bereidingswijze voor de crunchy Bliss balls:

  • Mix de dadels samen met de havermout en eiwitpoeder in de keukenmixer. Zorg dat er geen grote en grove stukjes meer in zitten.
  • Voeg 4 eetlepels water toe en mix nogmaals. Er ontstaat een plakkerig maar stevig mengsel.
  • Draai 10 balletjes met de palm van je hand. Zorg ervoor dat je handen nat zijn als je de balletjes gaat draaien en let er op dat de balletjes allemaal ongeveer even groot zijn.
  • Zet een schaaltje met de hazelnoten klaar en rol de balletjes stuk voor stuk voor de hazelnoten.
  • Laar de Bliss balls 2 uur in de koelkast hard worden, voordat je kunt aanvallen.

..

Veel bakplezier!

Liefs,
Yara


Eén crunchy Bliss ball met hazelnoten bevat de volgende macro’s:

79 calorieën
12,6 koolhydraten 
1,5 vetten
3,1 eiwitten


Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk! Laat hieronder een berichtje achter of deel jouw foto op Instagram en tag @homeofafoodie. Enjoy!

Heb je het recept gemaakt? Let us know. Deel jouw foto op Instagram en tag @dubbel_zoet. Dat vinden we leuk! Veel bakplezier en geniet met volle teugen!

Liefs,
Terry & Yara

Ben je benieuwd naar ons verhaal?