Crunchy snackballetjes met koffie en quinoa

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om te snacken, en ik merk dat ik in een ware rol-fase zit. Ik deelde eerder al de recepten van de eiwitrijke crunchy bliss balls met hazelnoot en de dadel-balletjes met cashew en cacao. Maar good for you: ik blijf nog even rollen! Want boy-o-boy: deze Bliss Balls met koffie en quinoa móet je proberen! Ze zijn overheerlijk maar ook nog eens glutenvrij, lactosevrij en super healthy.

Helemaal als je houdt van de bittere smaken zoals hele pure chocolade en koffie, ga je heel lekker op dit recept. Ze zijn minder zoet dan de standaard Bliss Balls. Ze hebben zelfs een beetje een bittere smaak door de koffie. En door de toevoeging van de Powerfood quinoa en de havermout hebben deze snackballetjes een lekkere crunchy bite.

Dus: ben je op zoek naar een gezonde snack? Zoek vooral niet verder, maar ren naar de supermarkt en duik je keuken in. Ze zijn perfect voor bij je eerste bakje koffie in de ochtend, lekker voor je 4-uur snack in de middag of ’s avonds na het eten bij de thee. Deze snackballetjes zijn super makkelijk te maken, je kan er oneindig mee variëren en je kan ze makkelijk in grote hoeveelheden maken. Ideaal dus!

Ingrediënten voor 22 Bliss Balls:

 • 100 gram havermout
 • 20 gram gepofte quinoa
 • 15 dadels (à 120 gram)
 • 60 gram honing
 • 10 gram oploskoffie
 • Optioneel: cacaopoeder om de Bliss Balls in te rollen

Let op: Eet jij geen gluten? Let er bij de havermout wel op dat je een glutenvrije variant koopt. Sommige havermout is namelijk besmet met gluten.

Benodigdheden:

 • Keukenmixer of blender

Bereidingswijze van dit snelle havermouttaartje:

 • Meng alle ingrediënten, behalve de cacaopoeder, met elkaar in de keukenmixer of blender. Zorg ervoor dat de dadels heel klein gemalen zijn voordat je begint met rollen. Houd je van een extra crunch? Dan kun je eerst de dadels volledig blenden, en daarna pas de quinoa en havermout toevoegen. Mix dit nog even mee, maar houd de ingrediënten een beetje grof!
 • Maak je handen een beetje nat zodat het mengsel niet aan je handen vast plakt, en rol ongeveer 20 à 22 balletjes van het mengsel. Is het mengsel te droog en plakt het niet aan elkaar vast? Voeg dan een klein beetje water toe, zodat het mengsel plakkeriger wordt.
 • Houd je van de smaak van chocolade? Rol de snackballetjes dan in de cacaopoeder.
 • Zet de Bliss Balls voor minimaal 2 uur in de koelkast, voordat je aanvalt!

Veel bakplezier!

Liefs,
Yara

Eén crunchy snackballetje met koffe en quinoa bevat:

52 calorieën
10,8 koolhydraten 
0,6 vetten
2,8 eiwitten

Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk! Laat hieronder een berichtje achter of deel jouw foto op Instagram en tag @homeofafoodie. Enjoy!

Heb je het recept gemaakt? Let us know. Deel jouw foto op Instagram en tag @dubbel_zoet. Dat vinden we leuk! Veel bakplezier en geniet met volle teugen!

Liefs,
Terry & Yara

Ben je benieuwd naar ons verhaal?