Een naked-cake als bruidstaart

Een bruidstaart kun je in alle soorten en maten bestellen. Denk aan een traditionele bruidstaart met drie lagen en witte rozen, een bruidstaart met acht verdiepingen of een sweet table met donuts, cupcakes en cakepops. Maikel en Sharon kozen voor een naked-cake als bruidstaart, en ze kozen Dubbel Zoet als patissier!

Welke smaak kies je?

Dit bruidspaar wist al heel snel wat ze wilde qua soort taart. Het moest een naked cake worden met niet teveel bloemen. Het kiezen van de smaken van de naked-cake als bruidstaart vonden ze echter wel heel lastig. Voor bruidsparen die niet kunnen kiezen bied ik altijd drie opties. De opties lees je in deze blog.

Het kiezen van een bruidstaart is voor veel stellen vaak het leukste (en lekkerste) onderdeel bij het regelen van de bruiloft. Als je een zoetekauw bent dan is het kiezen van jullie bruidstaart waarschijnlijk het favoriete deel van de huwelijksplanning. En dat snap ik maar al te goed!

Sharon koos voor een proeverij op locatie. Onder het genot van bubbels konden ze alle combinaties maken die zij lekker vonden. Ik zorgde ervoor dat de proeverij echt een uitje was waarin ze ruim de tijd kregen om tot de beste smaakcombinaties te komen. Hierbij leg ik altijd uit wat de verschillende soorten bereidingen zijn, welke smaakcombinaties ik adviseer en we gingen uitgebreid op zoek naar een look&feel die past bij hun grote dag!

De voorbereidingen

Bij het bestellen van een bruidstaart gaat er best veel aan vooraf. De keuze voor het ontwerp, de smaak en het formaat ligt helemaal aan je smaak, het type bruiloft en het aantal gasten. Dat de proeverij een feestje wordt, is dus een feit. Maar hoe zorg je ervoor dat jij straks de allermooiste en lekkerste taart hebt op jouw bruiloft?

Je begint natuurlijk met het opdoen van inspiratie. Wat vinden jullie mooi? Waar moet jouw bruidstaart qua looks aan voldoen? Denk aan de vormen, kleuren en maten. Doe lekker veel inspiratie op op Pinterest en maak een moodboard aan met de taarten die je het allermooist vindt. Neem je deze foto’s mee naar de proeverij? Dan kunnen we goed bespreken wat jullie wensen zijn! Ik kan je dan advies geven over de grootte, het ontwerp en de smaak.

Sharon en Maikel vonden een simpele taart met niet te veel bloemen mooi. Nadat we samen hun wensen hebben doorgesproken kozen we ervoor om een aantal bloemen te kiezen die Sharon ook in haar bruidsboeket zou plaatsen. Ik koos voor vetplantjes en witte kleine bloemetjes, ook wel bruidskruid genoemd. Verder kozen we voor een houten cake-board, wat perfect paste bij de boomgaard de Olmenhorst, wat de locatie van het feest was.

De keuze

Sharon en Maikel kozen na de proeverij voor een naked-cake als bruidstaart. Het werd een 3-laagse taart in twee smaak combinaties. De onderste laag van deze naked-cake bestond uit een vanille cake met banketbakkersroom, mango en bramen. De midden- en bovenlaag bestond uit een red velvet cake met cream cheese frosting, frambozen en blauwe bessen.

Sharon en Maikel kregen een klein doosje mee naar huis, waar de bovenste laag van de taart in zat, samen met de taart-topper, zodat ze over een jaar dit taartje samen kunnen eten en proosten op hun 1-jarig jubileum.

Bruidstaart bestellen

Wil jij ook dat wij voor jullie een  bruidstaart maken? Neem contact op via het contactformulier of mail naar info@dubbelzoet.com. De kosten voor een eventuele proeverij komen te vervallen als je de bruidstaart bij ons afneemt.

Heb je vragen over dit recept of wil je jouw ervaringen delen? We horen graag van je! Samen kunnen we van bakken een nog groter plezier maken. Dus heb je genoten of heb je een vraag? Laat het ons vooral weten!

Veel bakplezier en geniet met volle teugen!

Liefs,
Terry & Yara

Deel het recept