Eiwitrijk kwarkbrood met chocolade drizzle

Eiwitrijk kwark-brood met chocolade drizzle

Ik heb goed nieuws. Want er staat weer een nieuwe favoriet op mijn website! Dit eiwitrijk kwarkbrood met chocolade drizzle heeft een heerlijk volle smaak, luchtige structuur en goede macro’s. En dat gecombineerd met een snel en makkelijk recept! Ik ben verkocht. Want of je hem nu eet als ontbijt, dessert of als tussendoortje: na het eten van dit heerlijke kwarkbrood wil je niks anders meer.

Dit brood kan écht iedereen maken!

Ik hoor vaak dat zelf brood bakken heel moeilijk is. Ik kan mij voorstellen dat mensen dat ingewikkeld vinden, omdat het deeg goed gekneed moet worden, het moet rijzen en de ingrediënten moeten heel nauwkeurig afgewogen geworden. Op zich valt het mee hoe moeilijk het is. Als je het eenmaal goed onder de knie hebt, lukt het iedereen!

Maar dit kwarkbrood is nog veel makkelijker te maken. Je hoeft niet te kneden, het deeg hoeft niet te rijzen en een schep kwark meer of minder doet niks aan het eindresultaat. Heb je een cakeblik en een oven in huis? Dan ben je good to go! Meer heb je niet nodig. Het is een kwestie van mixen en daarna 35 minuten in de oven.

Ik, als echte zoetekauw én als chocoholic, maakte het brood af met een chocoladedrizzle van melk en witte chocolade. Maar kies ook eens voor een beleg van pindakaas, chocopasta of zelfgemaakte chia-jam. Succes gegarandeerd!

Ingrediënten:

* Verkoopt jouw supermarkt de Hüttenkwark van Danone niet? Je kunt dit ook vervangen met een andere vanille kwark. De macro’s van de cake zullen dan wel iets afwijken.

Benodigdheden:

  • Bakpapier
  • Ovenschaal of cakeblik (ik gebruikte een standaard cakeblik van 30 x 10cm)
  • Garde, handmixer of keukenmachine

Bereidingswijze van het eiwitrijke kwarkbrood:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de ovenschaal of het cakeblik met bakpapier. Ik maak het bakpapier altijd nat onder de kraan en knijp hem dan voorzichtig uit. Daarna kun je hem heel makkelijk vormen naar de schaal of vorm waar je jouw baksel in maakt.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar met een garde, handmixer of keukenmachine.
  • Giet het mengsel in de bakvorm en bak hem 35 minuten af in het midden van de oven.
  • De cake is gaar als je een satéprikker erin prikt, en deze er schoon uitkomt.
  • Laat de cake volledig afkoelen, voordat je hem aansnijdt.
  • Voor de topping kun je witte chocolade en melk chocolade au bain marie smelten. Drizzle dit om-en-om met een lepel over de cake heen voor een feestelijk effect.

Veel bakplezier!

Liefs,
Yara


Een plak eiwitrijk kwarkbrood (1/8) bevat deze macro’s:

174 calorieën
22 koolhydraten 
3,6 vetten
14,2 eiwitten


Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk! Laat hieronder een berichtje achter of deel jouw foto op Instagram en tag @homeofafoodie. Enjoy!

Heb je het recept gemaakt? Let us know. Deel jouw foto op Instagram en tag @dubbel_zoet. Dat vinden we leuk! Veel bakplezier en geniet met volle teugen!

Liefs,
Terry & Yara

Ben je benieuwd naar ons verhaal?