Eiwitrijke havermouttaart met blauwe bessen

eiwitrijke havermouttaart met blauwe bessen

Iedereen kent de havermout-ontbijtjes en overnight oats inmiddels wel. En hoe kan het ook anders?! Die ontbijtjes zijn super vezelrijk, healthy én lekker: een typische win-win situatie dus! Maar zoals jullie van ons weten, houden we er vooral van om onze dag te beginnen met taart! Dus vonden we het tijd om de keuken in te duiken voor nieuwe ontbijt inspiratie. En dat is gelukt, want bij deze presenteren we jullie: de eiwitrijke havermouttaart met blauwe bessen.

Makkelijk en gezond

Deze ontbijttaart is groot, super snel, eiwitrijk en vezelrijk. Het maken van deze ontbijttaart is een kwestie van ingrediënten in een kom, alles met elkaar mengen, in een bakvorm gieten en afbakken. En een extra fijn voordeel: je huis gaat heerlijk ruiken van de taart.

Het recept is goed voor maar liefst 8 joekels van punten dus je kunt de hele week genieten van een makkelijk, super snel en heerlijk ontbijt. Als je de taart in punten snijdt, kun je de taart ook invriezen en op een later moment opeten. Heb je behoefte aan een romige toevoeging? Serveer er dan een flinke schep kwark of Griekse yoghurt bij, en aanvallen maar!

Veelzijdig en gezond

Havermout is niet alleen super veelzijdig en gezond. Havermout bestaat ook uit complexe koolhydraten, waardoor we minder snel weer honger hebben omdat we langer een verzadigd gevoel hebben. En als blauwe bes op de taart: het is ook nog eens een erg goedkoop product (500 gram is maar 50 cent bij de AH). De taart is glutenvrij, vegan én lactosevrij.

Hebben we jou al kunnen overtuigen om deze eiwitrijke havermouttaart met blauwe bessen te bakken? Het recept vind je hieronder.

Eet je glutenvrij? Let er dan op, dat je glutenvrije havermout gebruikt. Havermout is altijd glutenvrij, maar is vaak besmet met gluten uit bijvoorbeeld tarwe, gerst en rogge.

  • Een springvorm of bakvorm van 25-28 cm
  • Bakpapier
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de springvorm met bakpapier. Ik maak het bakpapier altijd eerst nat onder de kraan, zodat hij makkelijk te vormen is naar de ovenschaal of bakvorm. Als je dit doet, zorg er dan voor dat je het bakpapier goed uitknijpt voordat je de vorm bekleedt.
  • Voeg alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen, voor de eiwitrijke havermouttaart in een grote kom of schaal.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Voeg het beslag in de bakvorm en strooi als laatst de blauwe bessen gelijkmatig over de ontbijt taart.
  • Bak hem nu in 40 minuten af in het midden van de oven.
  • Laat hem even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Eén punt van deze eiwitrijke havermouttaart met blauwe bessen (1/8) bevat de volgende macro’s:

215 calorieën
28,8 koolhydraten
2,9 vetten
14,2 eiwitten

Heb je het recept gemaakt? Let us know. Deel jouw foto op Instagram en tag @dubbel_zoet. Dat vinden we leuk! Veel bakplezier en geniet met volle teugen!

Liefs,
Terry & Yara

Ben je benieuwd naar ons verhaal?