Gezonde brownie met zuivelspread

Gezonde brownie met zuivelspread

Wil jij gezond eten, maar houd je wel van bakken en lekker eten? Gezond bakken is niet onmogelijk. Zo heb ik op mijn website vele recepten staan die heel makkelijk en lekker zijn, maar ook nog eens laag in calorieën, suikervrij en goed voor je lijf. Zo ook deze gezonde brownie met zuivelspread: een heerlijk verantwoorde snack die ook nog eens je behoefte aan suikers bevredigd.

Oefening baart kunst

Maar hoe kunnen deze recepten dan gezond zijn? Voor mij is dat ook een paar jaar lang zoeken geweest naar de juiste verhoudingen. Ik ben al 4 jaar lang ieder weekend aan het bakken, en de ene keer lukt een baksel beter dan de andere keer. Oefening baart kunst, zeggen ze. En dat kan ik beamen!

Zo bleek het heel makkelijk te zijn om brownies te maken met verantwoorde ingrediënten. En omdat ik deze kennis graag met jullie deel, vind je hierbij het recept van een gezonde brownie met zuivelspread. In dit recept gebruik ik een suikervervanger voor kristal suiker en ik gebruik roomkaas light als vervanger van de roomboter. Zo heb je een heerlijke, verantwoorde snack én verlaag je ook je behoeftes aan suiker! Bakkers klaar? Bakken maar!

Wil je brownies eten en groenten binnenkrijgen? Dan zijn de zwarte bonen brownies of zoete aardappel brownies ook echt het proberen waard. Genieten van een lekkere snack, en ook nog eens werken aan je schijf van vijf!

Ingrediënten:

Benodigdheden:

 • Kleine ovenschaal of bakvorm (13×24 cm)
 • Bakpapier
 • Keukenmachine of mixer
 • Oven

Bereidingswijze voor de gezonde brownie met zuivelspread:

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier. Ik maak het bakpapier altijd nat en wring hem zachtjes uit. Zo vormt het papier makkelijk mee met de ovenschaal of bakvorm.
 • Mix alle ingrediënten (behalve de melkchocolade en chocolate chunks) in een keukenmachine of met een mixer tot een zacht beslag. Schep daarna de chocolate chunks door het beslag.
 • Giet het beslag in de ovenschaal of bakvorm en bak hem in 20 minuten af.
 • Let op: Elke oven verwarmt op een eigen manier. Controleer dus goed of de cake gaar is, voordat je hem uit de oven haalt. Hij is gaar als je er een satéprikker in prikt en deze er schoon uitkomt.
 • Laat de brownie minimaal een half uur afkoelen, voordat je de chocolade topping maakt.
 • Smelt de melk chocolade au bain Marie en garneer je brownie ermee.
 • Tip: Je maakt hem helemaal af met suikervrije poedersuiker van Steviala.

Veel bakplezier!

Liefs,
Yara


Een stuk van deze gezonde brownie met zuivelspread inclusief melkchocolade (1/10) bevat de volgende macro’s:

159 calorieën
16,3 koolhydraten
7,1 vetten
6,3 eiwitten


Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk! Laat hieronder een berichtje achter of deel jouw foto op Instagram en tag @homeofafoodie. Enjoy!

Heb je het recept gemaakt? Let us know. Deel jouw foto op Instagram en tag @dubbel_zoet. Dat vinden we leuk! Veel bakplezier en geniet met volle teugen!

Liefs,
Terry & Yara

Ben je benieuwd naar ons verhaal?