Gezonde yoghurt cake met romige chocoladelaag

De vullingen in cakes en koekjes maken mij altijd ultiem gelukkig. Het moment dat je een hap neemt van een cake, en er blijkt nog een romige en frisse laag tussen te zitten, ben ik altijd helemaal in de wolken.

Vroeger vulde ik de cakes altijd het liefst met slagroom, mascarpone, jam of chocolademousse. Nu heb ik daar gelukkig goede alternatieven voor gevonden. Zo vulde ik deze gezonde yoghurt cake met een romige chocolade-cheeselaag. Door de toevoeging van roomkaas en Griekse Yoghurt, geeft het deze cake net die frisse touch die hij goed kan gebruiken.

Maar ook zonder de romige laag is deze cake een absolute aanrader! Doordat ik het cakebeslag op dezelfde manier bereid als de ‘ongezonde’ cakes die ik regelmatig bak, krijgt de cake een luchtige structuur. Je kunt de cake versieren met alles wat je op dat moment in huis hebt. Ik gebruikte Côte d’Or BonBonBloc Truffel, wat voor mij voelde als de kers op de taart.

Ingrediënten voor de gezonde yoghurt cake:

 • 200 gram roomkaas light (ik gebruikte Philadelphia light)
 • 130 gram Ery Bronze van Steviala
 • 240 zelfrijsend bakmeel
 • Snuf zout
 • 5 gram koek- en speculaaskruiden
 • 4 eieren
 • 200 gram Griekse yoghurt

Ingrediënten voor de romige chocoladelaag:

 • 150 gram roomkaas light
 • 50 gram Côte d’Or BonBonBloc Truffel
 • 80 gram griekse yoghurt

Ingrediënten topping:

 • 110 gram Côte d’Or BonBonBloc Truffel

Benodigdheden:

 • Keukenmachine of handmixer
 • Siliconen donutvorm (dit recept kan ook in een ronde taartvorm of een cake-vorm)
 • Oven

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de vorm in met (kokos)olie. Als je een siliconen bakvorm gebruikt, hoef je hem niet in te vetten. Meng daarna het zelfrijzend bakmeel, de koek-en speculaaskruiden en het zout met elkaar, en zet het mengsel van droge ingrediënten apart.

Klop de roomkaas met de Steviala Ery Bronze tot een romig geheel. Voeg daarna de eieren 1-voor-1 toe, totdat het ei volledig is opgenomen in het mengsel. Voeg de helft van de droge ingrediënten, de helft van de Griekse yoghurt toe. Meng dit tot het een glad mengsel is. Voeg als laatst de rest van de droge ingrediënten en de rest van de Griekse Yoghurt toe en meng weer tot het een glad beslag is.

Voeg het beslag in de bakvorm en bak hem in 35 minuten in het midden van de oven af. De cake is gaar als je een satéprikker in de cake prikt en deze er schoon uitkomt. Laat hem volledig afkoelen voordat je de bakvorm omdraait.

Voor de romige chocolade cheesecake laag smelt je de Côte d’Or BonBonBloc Truffel au bain Marie. Meng daarna de roomkaas met de Griekse yoghurt en de gesmolten BonBonBloc. Snijd de cake door de helft, en doe de eerste laag terug in de bakvorm. Voeg daarna de cheesecake laag op de onderste laag, en bedek hem met de bovenste laag. Laat de cake vervolgens 1 nacht opstijven.

Smelt voor de topping de BonBonBloc au bain marie en bekleed de cake ermee. En om de gezonde cake met romige chocoladelaag helemaal af te maken, kun je hem nog versieren met grove stukken Côte d’Or BonBonBloc Truffel.

Veel bakplezier!

Liefs,
Yara

Eén stukje van deze gezonde yoghurt cake met romige chocoladelaag (1/12) bevat:

186 calorieën
20,2 koolhydraten 
7,5 vetten
12,5 eiwitten

Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk! Laat hieronder een berichtje achter of deel jouw foto op Instagram en tag @homeofafoodie. Enjoy!

Heb je het recept gemaakt? Let us know. Deel jouw foto op Instagram en tag @dubbel_zoet. Dat vinden we leuk! Veel bakplezier en geniet met volle teugen!

Liefs,
Terry & Yara

Ben je benieuwd naar ons verhaal?