Gezonde chocolade donuts met hazelnoot

Gezonde chocolade donuts met hazelnoot

Heb jij lekkere trek? Maar vind jij het zonde om je dieet te verpesten met een ongezonde snack? Dan weten we zeker dat deze chocolade donuts jou gelukkig gaan maken. Ze hebben een lekkere bite en ze zijn zoet genoeg om jouw trek in ‘zoetigheid’ tegen te gaan. En zeg nou heel eerlijk.. Wat is er nou beter dan een gewone donut? Juist ja: deze gezonde chocolade donuts met hazelnoot.

Donuts uit de oven

Wist jij dat een donut gemiddeld 250 calorieën bevat? Op zich is er niks mis met het aantal calorieën. Als je het jezelf gunt, zijn wij helemaal voor het eten van een lekkere, vette, suikerdonut. We kunnen daar zelf soms ook heel erg veel zin in hebben! En balans is tenslotte nog altijd key. Maar we kiezen toch liever voor een donut die net zo lekker is, maar daarbij ook ons lichaam voedt.

Deze heerlijke gezonde chocolade donuts met hazelnoot, bakken we af in de oven. Er komt dus geen frituurpan bij kijken. Dat alleen al scheelt 20 gram vet per stuk! Ze hebben een heerlijke bite en ze zijn ideaal bij een lekkere zoete trek.

Quilty pleasure, zonder schuldgevoel

Heb je tijd over? De dip van chocolade met hazelnoot maken deze donut helemaal hemels. Ze zijn snel, smaakvol, luchtig en gezond! Voor ons is dit echt ons guilty pleasure zonder schuldgevoel achteraf. Een typisch geval van een win-win situatie!

Een van de geheimen van deze donut is de toevoeging van banaan. Eigenlijk is deze donut een bananenbrood in een modern jasje. Tevens bak je hem niet te lang, waardoor de donut qua structuur smelt in je mond. Het recept vind je hieronder. Tip: Houd je minder van chocolade, maar des te meer van donuts? Dan zijn onze gezonde bananenbrood donuts ook echt het proberen waard!

Ingrediënten voor 6 gezonde chocolade donuts:

Ingrediënten voor de topping:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een donutvorm voor 6 donuts in met olie of bakspray. Wij doen altijd wat olijfolie op een keukenpapiertje en wrijven de vorm daarmee in.
  • Mix alle ingrediënten voor de donuts door elkaar in een keukenmixer en verdeel het mengsel evenredig over de donut-vormpjes. Je kunt een spuitzak gebruiken, om de vulling gelijkmatig over de vorm te verdelen. Maar een boterhamzakje doet ook zijn werk! Knip een hoekje af en spuiten maar.
  • Bak de donuts daarna in 10 minuten af.
  • Wil je de donuts decoreren met de topping? Laat ze dan eerst volledig afkoelen en smelt de chocolade au bain marie.
  • Dip vervolgens de donuts in de chocolade en sprinkel de hazelnoot eroverheen.

Eén gezonde chocolade donuts met hazelnoot bevat de volgende voedingswaarden:

121 calorieën
19,7 koolhydraten 
3,1 vetten
3,2 eiwitten

Heb je het recept gemaakt? Let us know. Deel jouw foto op Instagram en tag @dubbel_zoet. Dat vinden we leuk! Veel bakplezier en geniet met volle teugen!

Liefs,
Terry & Yara

Ben je benieuwd naar ons verhaal?