Gezonde kruidnoten tiramisu

December is de tijd van kruidnoten, en met de overvloed aan creatieve recepten voor deze geliefde lekkernij, konden we niet achterblijven. Daarom zijn we met veel plezier de keuken ingedoken om deze heerlijke, gezonde kruidnoten tiramisu te creëren, bereid met Griekse yoghurt en Likeur 43.

Dessert met een gezonde twist

Voor dit recept kozen we kruidnoten met minder suiker van de Jumbo en combineerde ze met een romige laag van mascarpone en magere Griekse yoghurt. Op deze manier houden we de calorieën laag, maar behouden we toch die feestelijke smaak. Met de toevoeging van Licor 43 Barista, wordt deze kruidnoten tiramisu een perfecte afsluiting van een heerlijk avondje op pakjesavond.

Eenvoudig en snel te bereiden

Deze kruidnoten tiramisu is bijzonder eenvoudig en snel te bereiden. Het recept omvat slechts 5 stappen, die niet meer vereisen dan het mengen en vullen van glaasjes. Als je geen geschikte glaasjes hebt, kun je altijd een grotere tiramisu maken in een bakvorm.

Voor de kleintjes kun je de Licor 43 Barista uit het recept weglaten. En als Sinterklaas voorbij is en kruidnoten niet meer in de winkels liggen, kun je ze eenvoudig vervangen door speculaas voor dezelfde heerlijke smaak.

Ingrediënten voor de roomlaag:

Ingrediënten voor de kruidnoten-laag:

 • 100 ml sterke koffie (afgekoeld)
 • 25 ml Licor 43 Barista of een likeur naar keuze zoals Tia Maria, Baileys of koffie-likeur
 • 60 gram kruidnoten met minder suiker *

* Glutenvrije tip: Als je de kruidnoten vervangt met glutenvrije pepernoten, zijn deze toetjes ook geschikt voor mensen met een glutenallergie.

 • Meng de ingrediënten voor de roomlaag tot een samenhangend mengsel.
 • Hak de kruidnoten voor de tussenlagen grof. Dit kan in een keukenmixer of blender, maar heb je die niet? Dan kun je de kruidnoten in een theedoek wikkelen en heel hard met een pan erop slaan. Dit scheelt een kickbox lesje, en je bent gelijk eventuele frustratie kwijt! Win-win situatie dus 😉
 • Meng de gehakte kruidnoten met de afgekoelde koffie en Licor 43 Baristo.
 • Vul de glaasjes om en om met de roomlaag en kruidnoten-laag.
 • Laat de tiramisu minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
 • Garneer de tiramisu eventueel met grof gehakte kruidnoten of cacao, voor de extra feestelijke look.
 • Eén kruidnoten tiramisu bevat de volgende macro’s:

  270 calorieën
  17,6 koolhydraten
  19,4 vetten
  6,7 eiwitten

   

Heb je vragen over dit recept of wil je jouw ervaringen delen? We horen graag van je! Samen kunnen we van bakken een nog groter plezier maken. Dus heb je genoten of heb je een vraag? Laat het ons vooral weten!

Veel bakplezier en geniet met volle teugen!

Liefs,
Terry & Yara

Deel het recept