Koffie-kwarktaart met havermoutbodem

Vandaag deel ik weer een heerlijk recept met jullie. Ik vind het belangrijk om lekker uitgebreid te ontbijten en hier tijd aan te besteden. Ik zet dan ook met gemak mijn wekker een half uur eerder, zodat ik kan genieten van een ontbijtje. Deze kwarktaart is weer eens een ander ontbijtje dan de standaard havermout of kommetje kwark met muesli.

Een kwarktaart is een ideale taart als je veel genot wil, in ruil voor weinig moeite. Deze kwarktaart is klaar in een handomdraai en de smaak is meesterlijk! Sowieso ben ik een echte fan van koffie. Dus de mokka-smaak in deze kwarktaart maakt mij oprecht heel erg blij.

Verder heeft deze gezonde koffie-kwarktaart bijna dezelfde ingrediënten als een “standaard” doordeweeks ontbijtje, maar op deze manier is het ontbijt een waar feestje. Je kunt hem uiteraard ook eten bij de thee, als tussendoortje of als dessert. Eigenlijk kan dit taartje bij iedere gelegenheid!

Ingrediënten voor de bodem:

  • 10 gram chia zaad
  • 50 gram pompoenpitten
  • 80 gram havermout
  • 14 dadels
  • 20 gram honing

Ingrediënten voor de kwark-laag:

Benodigdheden:

  • Kleine springvorm van 17-19 cm
  • Keukenmachine

Bekleed de bodem van een kleine springvorm met bakpapier. Leg de gelatineblaadjes in een bakje koud water. Meng alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmixer tot een samenhangend mengsel. Druk dit met de bolle kant van een natte lepel gelijkmatig tegen de bodem. Leg hem in de koelkast, zodra je verder gaat met de koffie-kwarklaag.

Meng de Griekse Yoghurt en de Optimel koffie samen. Doe ongeveer 3 eetlepels van dit mengsel, samen met 2 scheutjes (à 25 ml) water in een klein steelpannetje. Laat dit op een klein vuurtje warm worden, maar zorg ervoor dat het net niet kookt. Laat de gelatineblaadjes uitlekken. Voeg hierna de oploskoffie en de gelatine in het steelpannetje en roer totdat de koffie en gelatine volledig zijn opgelost.

Voeg het mengsel uit het steelpannetje bij het kwark-yoghurt mengsel, en roer tot een samenhangend geheel. Voeg dit in de springvorm op de bodem, en laat het taartje 6 uur in de koelkast stijf worden.

Veel bakplezier!

Liefs,
Yara

Eén punt van deze koffie-kwarktaart (1/8) bevat:

128 calorieën 
13,9 koolhydraten 
4 vetten
8,1 eiwitten

Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk! Laat hieronder een berichtje achter of deel jouw foto op Instagram en tag @homeofafoodie. Enjoy!

Heb je het recept gemaakt? We zijn heel benieuwd hoe je hem vond. Veel bakplezier en geniet met volle teugen!

Liefs,
Terry & Yara

Deel het recept