Gezonde limoncello tiramisu-taart

Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door Italië. Na onze vakantie kwamen we thuis met een auto vol Italiaanse lekkernijen, inclusief 2 flessen limoncello. Met die vakantie in gedachte maakte we deze heerlijke gezonde limoncello tiramisu-taart.

Het beste van Italië in een taart

Met de limoncello gingen we in de keuken aan de slag. Door de lichte bodem van lange vingers, citroensap en limoncello is het een heerlijke taart geworden. De lange vingers zijn net sponzen, die alle smaken volledig absorberen. Hierdoor is de bodem niet zompig, en proef je de limoncello beter dan als je de bodem van koekkruim of deeg zou maken.

Deze no-bake limoncello tiramisu-taart is niet alleen in de zomer een goed idee. Ook in de herfst of winter word je hier heel blij van! Eet hem bijvoorbeeld als dessert, of trakteer hem als je jarig bent of een andere reden hebt voor een feestje. En maak je geen zorgen als je geen alcohol drinkt, want de alcohol wordt geheel verdampt.

Denk je dat deze taart super moeilijk is? Nee hoor! In nog geen 30 minuten staat hij in de koelkast, te wachten tot je hem aansnijdt.

Tip: Houd je van bakken met frisse smaken? Dan zijn de sinaasappel kwarktaart en suikervrije sinaasappelcake ook zeker de moeite waard.

Ingrediënten voor de bodem:

Ingrediënten voor de roomlaag:

  • Bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Doe de limoncello, de zoetstof en de citroensap in een steelpannetje en breng het geheel aan de kook. Laat het 5 minuten pruttelen op laag vuur. Haal vervolgens het pannetje van het vuur en laat het afkoelen.
  • Dip de lange vingers een-voor-een in de limoncello en plaats deze in de springvorm. Dit wordt de bodem van de taart. Als je nog een beetje limoncello-mengsel over hebt, kun je dit als laatste over de bodem besprenkelen. Zet de bodem in de koelkast, en begin aan de roomlaag.
  • Meng de mascarpone met de kwark.
  • Klop daarna de slagroom in een andere kom lobbig met de Steviala Frost en de klopfix.
  • Spatel de slagroom luchtig door het mascarpone-kwarkmengsel.
  • Haal de springvorm uit de koelkast en doe de room-laag in de vorm.
  • Zet vervolgens de gezonde limoncello tiramisu-taart 1 nacht in de koelkast, en decoreer de taart met de amandelschaafsel.

Eén punt gezonde limoncello tiramisu-taart (1/8) bevat de volgende voedingswaarden:

299 calorieën
18,7 koolhydraten 
19,9 vetten
8 eiwitten

Heb je het recept gemaakt? We zijn heel benieuwd hoe je hem vond. Veel bakplezier en geniet met volle teugen!

Liefs,
Terry & Yara

Deel het recept