Snelle dadel-balletjes met cashewnoten

Snelle dadel-balletjes met cashewnoten

Ben jij op zoek naar een ideale snack of lekkers bij de koffie of thee? Stop dan hier en zoek niet verder! Deze healthy en snelle dadel-balletjes met cashewnoten bevatten maar 3 ingrediënten en ze zijn klaar in een (letterlijke) handomdraai.

Bliss balls

De dadel-balletjes staan onder vele foodies bekend als bliss balls. Met maar een paar ingrediënten maak je eenvoudig een heerlijke snack klaar, die ook vaak vegan, glutenvrij en lactosevrij zijn! Ik heb al veel bliss ball recepten uitgewerkt. Ik maakte ze bijvoorbeeld crunchy bliss balls met hazelnoot, makkelijke chocolade bonbon bliss balls én crunchy balletjes met koffie en quinoa. Dus deze variant met cashewnoten is een perfecte toevoeging op mijn website.

De dadel-balletjes met cashewnoten zijn volledig plantaardig, en ze bevatten geen extra suiker, zout en vet. En je kunt deze lekkere en gezonde snack zeker 10 dagen bewaren in de koelkast, maar waarschijnlijk halen ze dag 3 nog geen eens. Voor mij is dit op dit moment mijn absolute favoriete snack omdat het mij doet denken aan een heerlijke bonbon zonder schuldgevoel achteraf.

Varieer er op los!

Ik maakte de gezonde “bonbons” met cashewnoten en cacaopoeder. Maar je kunt hier oneindig mee variëren. Door de dadels bij deze gezonde snack te gebruiken als basis ingrediënt, krijg je een mooi, stevig en plakkerig mengsel waar je gemakkelijk balletjes van kunt rollen.

De cashewnoten kun je vervangen door elke andere noot zoals walnoten, pistachenoten, hazelnoten of pecannoten. Om de balletjes te pimpen én voor de extra smaak-sensatie, rol je ze aan het eind door de cacaopoeder. Maar ook die kun je vervangen door bijvoorbeeld sesamzaadjes, gemalen nootjes of kokos rasp. Kortom: je kunt deze snack heel goed aanpassen met jouw eigen favoriete smaak-makers! Ga jij hier ook mee aan de slag? Het snelle en makkelijke recept vind je hieronder.

Ingrediënten voor 15 stuks:

  • 130 gram (ongeveer 17 stuks) gedroogde dadels zonder pit
  • 70 gram cashewnoten
  • 30 gram cacaopoeder

Benodigdheden:

  • Keukenmixer of een (krachtige) blender

Bereidingswijze voor de snelle dadel-balletjes met cashewnoten:

  • Mix de dadels en cashewnoten volledig fijn in de keukenmixer. Zorg dat er geen grote en grove stukjes in zitten.
  • Voeg 2 eetlepels water toe en mix nogmaals. Er ontstaat een plakkerig en stevig mengsel.
  • Draai 15-17 balletjes met de palm van je hand. Zorg ervoor dat je handen nat zijn als je de balletjes gaat draaien en let er op dat de balletjes allemaal ongeveer even groot zijn. Bij mij waren de balletjes ongeveer 13 à 14 gram per stuk.
  • Zet een schaaltje cacaopoeder klaar en rol de balletjes stuk voor stuk door de cacaopoeder.
  • Laat de balletjes 2 uur in de koelkast hard worden voordat je kunt aanvallen!

Veel bakplezier!

Liefs,
Yara


Eén dadel-balletje met cashewnoten bevat de volgende macro’s:

52 calorieën
8,1 koolhydraten 
2,2 vetten
4,4 eiwitten


Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk! Laat hieronder een berichtje achter of deel jouw foto op Instagram en tag @homeofafoodie. Enjoy!

Heb je het recept gemaakt? Let us know. Deel jouw foto op Instagram en tag @dubbel_zoet. Dat vinden we leuk! Veel bakplezier en geniet met volle teugen!

Liefs,
Terry & Yara

Ben je benieuwd naar ons verhaal?