Vegan en makkelijke gezonde Lions

Gezonde-vegan-lions-snack

Regelmatig raak ik geïnspireerd voor nieuwe en gezonde recepten als ik enorme cravings heb voor suikerrijke snacks. Dit keer liet ik mij inspireren door een Lion die ik zag liggen in de supermarkt, én een bekende Australische snack Chocolate crackles waar ik vroeger echt verslaafd aan was. Geïnspireerd door deze heerlijke maar helaas vette en suikerrijke snacks, maakte ik deze vegan en makkelijke gezonde Lions.

Smaakvol met een crunchy bite

Als jij wel eens in Australië bent geweest, zal je hoe dan ook wel hebben gehoord van Chocolate Crackles. Dit populaire snoepgoed voor kinderen is razend populair als traktatie op verjaardagsfeestjes en schoolfeesten, en dat snap ik heel goed! Het traditionele recept wordt gemaakt met de ontbijtgranen Rice Bubbles, kokosolie en poedersuiker. Doordat ik er 100% pindakaas aan toe voegde, ontstond er een smaakcombinatie die me gelijk liet denken aan Lions. Het werd een heerlijke combinatie van smaakvolle en nootachtige smaken, met een crunchy bite.

..

Een kindvriendelijk recept

Het recept is super makkelijk, waardoor het heel leuk is om deze snack met je kinderen te maken. Maar ook zonder kinderen, ga je hier sowieso van genieten!

De gezonde en vegan Lions hoeven niet te worden gebakken in de oven. Het enige wat je moet doen, is de kokosolie, honing, pindakaas en cacaopoeder verwarmen in een steelpannetje, en vervolgens voeg je de gepofte rijst erbij. Daarna is het wachten tot ze hard zijn geworden! Dus.. Ga jij ook aan de slag? Heel veel bakplezier!

Ingrediënten voor 10 vegan en makkelijke gezonde Lions:

..

Benodigdheden:

  • 10 papieren cupcake-vormpjes
  • Een muffin bakvorm voor 12 muffins
  • Steelpannetje

..

Bereidingswijze voor deze vegan en makkelijke gezonde Lions:

  • Doe de papieren cupcake-vormpjes in de muffin bakvorm.
  • Verwarm de kokosolie, de 100% pindakaas en de honing in een pannetje, tot alles is gesmolten en gemengd.
  • Voeg de cacaopoeder erbij. Blijf tijdens het toevoegen goed roeren, zodat er geen stukjes ontstaan.
  • Haal het steelpannetje van het vuur, en roer de rijst door het kokosolie-honing mengsel.
  • Verdeel alles over de 10 papieren cupcake-vormpjes en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.

..

Veel bakplezier!

Liefs,
Yara


Eén gezonde Lion bevat:

183 calorieën
16,9 koolhydraten
12,8 vetten
4,6 eiwitten


Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk! Laat hieronder een berichtje achter of deel jouw foto op Instagram en tag @homeofafoodie. Enjoy!

Heb je het recept gemaakt? Let us know. Deel jouw foto op Instagram en tag @dubbel_zoet. Dat vinden we leuk! Veel bakplezier en geniet met volle teugen!

Liefs,
Terry & Yara

Ben je benieuwd naar ons verhaal?